zaterdag 28 december 2013

Kapitein Winokio

Gisteravond zijn we gaan kijken naar een concert van Kapitein Winokio. De Prinsjes zijn grote fan en nu hebben we hem dus eindelijk in het echt gezien in de AB in Brussel.
Voor Kerst had ik matrozentruitjes gekocht voor de Prinsjes, speciaal om naar de kapitein te gaan. Zien ze er niet super schattig uit?  Ze waren dolenthousiast en konden niet wachten om te vertrekken !
De deuren zouden opengaan om vier uur, dus Droomprins brengt ons naar centrum Brussel en om kwart voor vier staan we met ons drietjes buiten in de regen te wachten aan de AB.  Gelukkig dat we zo vroeg zijn want de rij voor de zaal wordt alsmaar langer. Het zijn ongenummerde plaatsen dus er vroeg bij zijn is de boodschap om goede zitplaatjes te bemachtigen.  Het lukt ons dan ook om zes plaatsen te reserveren op de vierde (!) rij ! Ruben's vriendinnetje Jorien en haar grote zus Merel en mama Lies komen ook met ons mee kijken.  Het podium is omgetoverd tot een wit sneeuwlandschap met een pinguin, de Noordpool.
Mijn kleinste Prinsje vraagt zich even af hoe het komt dat de sneeuw niet smelt in de warme zaal, waarop mijn grote Prinsje zegt dat die sneeuw van karton gemaakt is en toch niet kan smelten, met een blik op zijn gezicht van "allez, dat weet toch iedereen" :-). Omdat we nog zo lang moeten wachten voordat de voorstelling begint, had ik de iPad meegenomen, zo gaat een uur vlug voorbij.  Vijf minuutjes voor het begint, komen de vriendinnetjes ook aan en kan de pret eindelijk beginnen !
De Kapitein, Mevrouw de Poes en de matrozen stampen zich warm in het vrieslandschap en beginnen met een liedje over de kou en al snel krijgt iedereen het er warm van.  Dan komt het pinguinlied.  De kapitein vraagt om mee te dansen als een pinguin en dat moet je mijn Prinsjes geen twee keer vragen.  Ze springen uit hun stoelen en doen enthousiast mee.  Ruben doet alles met een doodserieus gezicht, maar ik weet dat hij er enorm van geniet, hij gaat echt op in de fantasiewereld van de Kapitein. De ene na de andere gast komt erbij en al gauw wordt het een echt feest op het podium. Roland speelt de gekke therapeut, Nathalie Delcroix en Bjorn Eriksson zijn twee verliefde eskimo's, Pieter-Jan de Smet de stoere machinist en Eva De Roovere de lieve huski africhtster.  De voorstelling is niet alleen super voor de kinderen, die dansen en zingen uit volle borst mee, maar ook voor de mama's en de papa's.  De bindteksten zitten vol kleine grapjes die de kindjes niet begrijpen, maar waar wij wel mee kunnen lachen.  De Kapitein krijgt ook ons aan het dansen en zingen en vertedert alle mama's in de zaal met zijn mooie lied voor alle mama's.  Ik vind Kapitein Winokio echt super voor kinderen, hij betuttelt ze niet zoals sommige andere wel doen, neemt kinderen serieus en maakt dan ook goeie bewerkingen van oude kinderliedjes en toffe nieuwe melodietjes die de kinderen zo oppikken.  De Prinsjes kijken al uit naar volgend jaar ! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten